Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Kärlekens stad - Sorgens stad

Du
lärde mig
att bete mig som ett barn
och skriva ditt namn
på tavlan i klassrummet
på bordet
på stolen
på väggen
innan läraren kommer in

***

en kvinna,
skakade min historia
hon skar mig
i hela kroppen
från första ådran
till sista ådran
ökade pulsen
och sänkte den
tills jag tappade
medvetandet

***

jag läste
de förras berättelser
barnsagorna
och fantasiböckerna
jag drömde om att jag
ska gifta mig med
kungens dotter
prinsessan,
hon med läppar
godare än körsbär
och sötare än vindruvor
jag drömde om att
jag kidnappar min kärlek
som en riddare gör
och att jag
ger min kärlek
hela planetens ädelstenar
och att jag
ska kunna pausa jorden
från att rotera
runt sin egen axel
att stoppa tiden
och aldrig åldras
aldrig skiljas

***

och när jag väl vaknade
från mina drömmar
lärde verkligheten mig
att Sultanens dotter
kommer aldrig komma
och när jag mötte dig
i verklighet
insåg jag
att hon inte ens
förtjänar
en stulen dikt...


***

av besatthet
beroendet
lärde jag mig
läsa horoskop
jaga ditt ansikte
i regnet och bilarnas ljus
jaga dina ögon
i nattens stjärnor
och sjunga till månen

din kärlek
fick mig gå in
i kärlekens stad
och jag hittar inte
vägen ut
jag visste inte
att människan
består av tårar
och en människa
är ingen människa
utan kärlekens djupa sorg

jag lärde mig
att du
tog in mig
i sorgens stad
och att du
inte förtjänar ens
en stulen dikt




Fri vers (Fri form) av Ahmad A. Hafiz
Läst 358 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2023-01-03 01:04



Bookmark and Share


  Feminaz
Det är livets mening... att vara människa, att älska, i ljus, i mörker, i medgång och motgång.
2023-12-26

  Blomma-Stjärna VIP
såå vackert!



"din kärlek fick mig gå in i kärlekens stad
och jag hittar inte vägen ut"

"en människa är ingen människa
utan
kärlekens djupa sorg"
2023-01-03

  Katinka VIP
Oerhört fin! Oavsett, fortsätt tro på kärlek och sagor.
2023-01-03

  peter markurth
bra flyt
2023-01-03
  > Nästa text
< Föregående

Ahmad A. Hafiz