Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 
Falken flyger igen 5


Vem talar jag med?

 

 

 

 

Oftast när det ringer ett okänt eller hemligt nummer så svara jag inte.  Men när jag gör det då är det första jag säger Vem talar jag med? Och avvaktar tyst vilket svar jag får. Automatiskt har JAG tagit över kontrollen och styr samtalet dit jag vill.

Jag utgår direkt ifrån att personen i mobilen VILL HA någonting från mig. Någonting jag INTE är intresserad av. Möts jag av tystnad trycker jag bort samtalet och blockerar numret. Utan att ha sagt ett ord!

 ******

 

Besvaras inte min fråga utan personen i mobilen "kör över" mig, genom att till exempel fråga om det är (här säger personen mitt namn) som han/hon pratar med (så att jag automatiskt ska svara "Ja" vilket jag inte gör), eller fortsätter prata (framför sitt budskap) trycker jag bort samtalet och blockerar numret. Fortfarande utan att ha sagt någonting!

*****

 

Presenterar sig personen tillåter jag den framföra sitt budskap, men när personen pratat klart säger jag vänligt "Nej tack, det är inget för mig." och trycker bort samtalet direkt och blockerar. Det händer att jag avbryter en bit in i harangen och frågar "Kommer detta att kosta mig något? vilket personen i mobilen till 99,9% svarar "Ja!" på. Då avslutar jag samtalet genom att säga "Nej tack. Jag är inte intresserad." Och trycker bort samtalet och blockerar det. Oavsett om personen fortsättr prata.

*****

 

Ibland är det personal från sjukhus och vårdcentralen som ringer på hemligt nummer eller ett jag inte känner igen. Oftast presenterar de sig och framför sitt ärende korrekt. Men så finns det de (oftast utländska läkare). Som utan att svara på min fråga säger att han/hon vill tala med min man.
Eftersom jag är fullt involverad i min mans olika medicinska problem frågar jag då "Vem får jag hälsa ifrån?" 
Då har det hänt att personen i mobilen ändå vägrar att presentera sig och svarar  "Jag är läkare." och tror att jag nöjer mig med det. Det gör jag inte. "Men du har väl ett namn?" frågar jag då med skärpa i rösten för nu börjar jag bli irriterad på respektlösheten i bemötandet från personen ifråga. Då först när  han/hon presenterar sig räcker jag över mobilen till min man med "Ett ögonblick". 

Jag accepterar inte att någon oavsett titel tror sig ha rätt att bemöta mig någonstans, någonsin (och absolut inte i mitt eget hem) på annant sätt än med respekt. 

*****

 

Men som sagt, oftast svarar jag inte alls på dessa påringningar, utan kollar numret på eniro! Som allt som oftast visar sig vara oidentifierade nummer. 
Varje gång är en vinst för mig!!!

 

En sak till:
Läkare skickar alltid brev när det är något viktigt.


 
Övriga genrer (Kåseri) av Evelyn Falk Möller VIP
Läst 143 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-01-03 14:48Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Evelyn Falk Möller
Evelyn Falk Möller VIP