Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Poesifantasi kapitel 5


Den Glada Magens Filosofi

 "Mår magen bra, mår hela kroppen bra."

 

 

Harry Kuvert var en driftig kille.
Stilig, lång och smärt. Som fick dille 
på att leva gott endast på "det gröna," 
och på livet bara se det sköna.
Började springa runt 
i trikå och jympadojjor, 
predikade kost, motion och andra "nojjor." 
Det liknade mest fobier, 
nonsensfloskler och manier.
Ja, h
an rabblade bara en masssa strunt.

Detta gjorde varken kroppen eller själen gott.
Han blev både matt och sjuk,
ryggen
 fick ett krokigt stuk, 
när friskheten den sköna vissna´ och dog bort. 
För att åter bli kry och  frisk 
han börja´ äta både kött och fisk. 
NU mår hela kroppen bra!
Mod i barm och arm av stål, 
går på toa varje dag, 
och alla motgångar han och kroppen tål.

 

***

 

Fritt efter Lin Yutangs filosofi...
"Konsten att njuta av livet"

 

 

@EFM

  

 




Fri vers (Prosapoesi) av Evelyn Falk Möller VIP
Läst 215 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-01-03 21:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Evelyn Falk Möller
Evelyn Falk Möller VIP