Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pessimistisk

 

 

det nya året 

växlar in på spåret 

vad månde hända 

när året gått till ända 

 

tillbakablick jag gör 

mycket som mig stör 

världens tillstånd oroar 

det sprängs broar 

 

vad är det som händer 

krig i många länder 

när ska det sluta 

när ska de sluta skjuta 

 

nytt år, nya föresatser 

på många platser 

fred vill alla ha 

varför osams va'  

 

nä, jag skeptisk är 

ej av !äxa lär 

de som vill ha strid 

fortsätter med krig 

 

 

ställer till med blodbad 

soldater stupar på rad 

ynglingar, fäder offras 

och alla hoppas 

 

vansinnet ska ta slut 

att allt blir som förut 

prognosen ser dock dyster ut 

de laddar med nytt krut

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 120 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2023-01-04 12:43



Bookmark and Share


  S.A.I. Steve Lando
usch ja
2023-01-08

  Kungskobran VIP
Militären måste testa alla sina nya spännande vapen på riktigt inte bara på övningar.
2023-01-05

  Cikoria Blå VIP
Ja, man ju bara hoppas.att människor blir klokare någon gång.
2023-01-05

  Marita Ohlquist VIP
Tänk om fredens öppna händer kunde besegra krigens knutna nävar.
2023-01-04
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP