Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en ängel stannade



På knä

Står på knä
vid ditt hjärta

hör
hur det blöder
fast dold
under lager av
sorgtorkad lava

om än jag blundar
och vänder mig bort
jag ser dina våndor
och banden som stryper

står på knä
vid ditt hjärta

ser den du var ämnad
som stals från dig liten
men gömd i ditt inre
väl skyddat och starkt

På knä vid ditt hjärta
jag ser dina vägar
och vagnen du drar
över välfärdens hinder

står på knä
och jag vet

att vingar kan läka
och vägar de öppnas
hinder kan rivas
och när allt är förlåtet
som måste förlåtas

jag tror
jag står kvar

vid ditt hjärta




Fri vers av vildvin
Läst 1678 gånger och applåderad av 18 personer
Utvald text
Publicerad 2006-08-10 12:06



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Så starkt berörande.
2010-02-16

  Rejja~
\"djup ropar till djup\" (BBn)

Suckar än en gång
Man kan kalla det så
Tror jag.

det är -

Ett djup jag
Känner
Samlar sig

*love*
2008-05-28

  Rejja~
Vore jag än en sten
kunde jag aldrig låtit mej bli stilla
och gråta inför denna sång
Och var jag död
då blev jag genast nu
till den som lever mest
av dem som gått förbi
så stannar jag
jag går ej mer
ej längre bort
Här blir min plats
Nu lever åter upp
just här, just nu
min dag
~~~
Fantastisk...
~D rörd~
2008-03-17

    sanonym
fantastiskt närvarande.
väldigt vackert, och fina paraleller.
2008-01-13

  Lill_poeten
Åter igen , du är en magiker, som förtrollar mig med dina ord, står på knä vid ditt hjärta, ryser av välbehag!
2006-12-05

    ej medlem längre
Vackert, gripande, berörande, tack tack för läsningen!
2006-10-19

  Nära
Hej
Jag grät mej igenom dina ord.
De beskriver i vissa partier det jag kännt under ytan men inte fåttt ur mej
angående en vän som inte har förmågan att samspela kärleksfullt och kroppsligt. Jag ser hans bördor fast han inte kan öppna sej...kanske gör det för ont...
Han sårar mej utan att förstå
vill ha allt enkelt och rent för han vågar inte göra fel
oj det var ju ingen terapeutsida det här. Förlåt.
Men att läsa och skriva poesi är för mej terapi .
Susanne
2006-10-04

    ej medlem längre
Vackert.. Otroligt vackert!
2006-09-28

  Eline.P
Så vackert, så fullständigt utlämnar du dig i fullkomlig kärlek. Ord från ditt hjärta till ett annat hjärta, renast är kärleken i sorgen!
2006-09-28

  Jessica Ewa
Mycket vackert skrivet! Du har ett flöde i dina texter som gör att de står ut ur mängden! Tack!
// Jessica Ewa
2006-09-27

  Dionysius
Den här gick rakt in i mitt hjärta!
2006-09-17

  Anders P VIP
Vackert. en befriare och förlösare behöver vi alla ibland.
2006-09-08

  Regular
Vacker dikt!
2006-09-01

    Camillaa
Väldigt beskrivande
och WOW
vilket språk !
/ C *
2006-08-27

  Annmargreta
Så fint du skrivit om de gamla stenarna.
2006-08-19

  Yvonne Vigstrand
Väldigt, väldigt ,väldigt vackert....blir berörd och rörd!
Kram Yvonne
2006-08-12
  > Nästa text
< Föregående

vildvin
vildvin