Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tankar hos veterinären

I stället för att jaga
som ett vilt och ståtligt djur
så blev jag överlistad
och sattes i en bur
vi for till veterinären
jag ställdes på en våg
en nål sen sattes i min tass
små blodsdroppar jag såg
och varför detta görs
det kan man grubbla på
min människa gör saker som
jag knappt förstår mig på.

Hon dödar andra i ett krig
folk av sin egen art
hon fäller bomber skjuter skarpt
och tycker det är smart
med samma händer smeks mitt skinn
hon kuttrar mjuka ord
hon månar om min välfärd
samtidigt begår hon mord
jag dödar möss det erkännes
men det är min natur
jag grubblar ändå varje dag
vad människan är för djur.




Bunden vers (Rim) av Lena Staaf VIP
Läst 141 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2023-01-05 21:11



Bookmark and Share


  Anya VIP
Mycket snygg motpol i din text. Som jag skrev tidigare så tänker jag på Hitler med sina schäfrar.
2023-01-17

  Susen VIP
Stark och reflekterande text. Man kan ju verkligen undra vad människan är för o(djur)
2023-01-06

  Marita Ohlquist VIP
Läser din fina text och tänker att människan är det största rovdjuret på jorden.
2023-01-06

  Solstrale VIP
En väldigt tankeväckande text, om att se till att reflektera över hur vi behandlar ibland djur bättre än människor… liksom det krig och elände människan väljer skapa som skadar hela miljön…

Tack för en sångtävling text, kände genast att den tilltalade musikaliteten i mig… Sjöng genom hela…

Tack för dina kloka reflektioner du bjuder!
2023-01-06

  Sparvögat VIP
En vis förundrad vilar hos denna kloka katt~när grymheter lever i människor
för att, de hela världen vill styra och
samtidigt bedyra, att godhet hos
dem finns, sina grymheter
de ej minns…
2023-01-06

  Kajan VIP
Kan erkänna att jag känner igen mig skrivarkattens tankar i strof två.

Vad ”människan är för djur” tål att tänkas på; ca 7 miljarder tuppkycklingar gasas ihjäl eller mals levande ner i kvarnar runt om i världen varje år, eftersom de växer för långsamt för att bli gödkycklingar och ej kan producera ägg. Tuggorna växer i munnen om man ägnar detta en tanke. Att vi sedan kan behandla människor på motsvarande sätt gör inte saken bättre förstås.
2023-01-06

  Kungskobran VIP
Hitler var stor djurvän och Nazityskland var först av alla länder att införa djurskyddslagar.
2023-01-06

  Cikoria Blå VIP
Klok katt.
Människan är en konstig sort.
Hon kommer att utrota sig själv
om hon fortsätter så här.
Då kan katterna ta över och det blir aldrig mer krig.




2023-01-06

  Blomma-Stjärna VIP
människans gåta
- genom en katts ögon -

ömheten till sitt husdjur
och tanklös grymhet när det gäller
framhålla sin egen nation/kultur
och förgöra/erövra grannens...
2023-01-06

  Niliboy
Ja åtminstone vad ryssar är för människor! Annars fina tankar hos veterinären!
2023-01-05
  > Nästa text
< Föregående

Lena Staaf VIP