Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

MISSGÄRNINGAR

Vi kan ha barnbarnsbarn, vi som är gamla,
men känner större oro år för år.
Klimatförändringarna sätter spår.
Klimatförnekarna fortsätter svamla.

Vi önskar våra barnbarnsbarn församla,
berätta om den tid som gick igår,
och förbereda tid som återstår
och inte stå i ovisshet och famla.

Vi gamla vill nu visa hur vi mår,
när vi har missbrukat vår jords resurser.
Vi har ju värnat mest om våra börser

och slösat på ett sätt man inte får. 
Missgärningar från fäder sätter spår.
Må våra barnbarnsbarn ta andra kurser!




Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 84 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-01-06 12:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP