Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vad är det som väntar?

 

 

det i Bibeln  inte står

den som spar han har

när man en gång går

har man ingenting kvar

 

på färden bortom evigheten

man inte mycket behöver

där väntar lycksaligheten

ängar av gröna klöver

 

det världsliga är oviktigt 

det betyder ingenting 

dock det är riktigt 

om detta vi ej vet nånting 

 

likt myternas Shangri-La 

om odödlighet vissa drömmer 

där kan man lugnt vila 

där ingen en dömer 

 

vår kunskap ej räcker till 

att räcka till för att förstå 

även om man gärna vill 

att veta när och då 

 

ta vara på stunden man har 

den kan va' lång. kan va' kort 

kan vara underbar 

snart den flyger bort

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 193 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2023-01-07 11:27



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Underbart är kort, alldeles för kort som Povel Ramel sjöng i sin underbara sång
2023-01-08

  Susen VIP
Tack för ord som värmer. Här fint förmedlat
2023-01-07

  Sparvögat VIP
Begrundande ord om det som komma skall~fint förmedlat…
2023-01-07

  Solstrale VIP
Att att vara fri till sinnes
Att aldrig döma andra…
En fint rimmad text med en gott budskap som vi alla och en var kan ha nytta utav… tack för du delade med dig!
2023-01-07
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP