Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

KONSERVERAD GRÖT

Det bästa är att vara det man lär
och skriva på det sätt som blir en givet,
för allt som man har lärt sig under livet,
det har förändrat sättet som man är.

Det visar sig ibland i det man skrivit,
att man förändrat innehåll och form
och kanske stundom tänkesätt och norm.
Betyder det att man en annan blivit?

Måhända är man kvar som den man var,
invärtes likadan med ny exteriör
eller tvärtom! Man rår ju inte för,

att man är summan utav allt man har
lärt in och ut och allt man gjort och gör.
Man kommer aldrig bli som den man var.

 

 




Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 76 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-01-07 19:51



Bookmark and Share


  Minkki VIP
en humoristisk underton, den musikaliska titeln strider kanske lite mot textens allvar, känns det som för mig.
Så nätt Du skriver!
Så lätt jag läser,
båd' fel och rätt
2023-01-09
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP