Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en text direkt ur märkligheten..


magenta

 

Kristaller kan inte vara magnetiska, likväl flockas de på din hud och fäster likt stjärnor. Änglar fångar sina avtryck i sand och snö, gyttja. När månen är i ny. Och jag, jag plockar skärvorna. De som glömdes kvar när festen var slut. De i silver och neon. Jag tror att de lämnades med mening.

Du stryker med tummen över min haklinje. Säger att jag är vacker. Jag tror dig. Trots regniga dagar och gråblå himmel.

Och jag tror det är då snöflingorna lyfter sig uppåt igen. Hur kunde jag inte se det.




Prosa av kerstin skriver VIP
Läst 151 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2023-01-07 21:25



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Hörde någon i lokaltåget, någon säga till sin medspelare, att äta en hamburgare på restaurangkedjan imax, var att varje gång bidra till krigsinsatsen något mera österut. Själv ser jag det som skvaller, försök till ryktesspridning eller i bästa fall 'god tro'. Att befinna sig att vara i just god tro, är när en läser texter och tror att rena sagor har någonting som helst med sagan 'Kejsarens nya kläder' att göra. Vilket kan vara just nästan rent skvaller.
2023-03-10
  > Nästa text
< Föregående

kerstin skriver
kerstin skriver VIP