Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DE STORA FRÅGORNA

En vanlig söndagskväll i januari
med duggregn, blåst och rummet kakelvarmt
känns livet lika ljummet, ödsligt, armt
med alla frågorna att vara kvar i.

De stora frågorna, som saknar svar,
om livets mening, kärleken och döden,
om varats villkor, orättvisan, nöden
och varför alla har det som de har.

I januari väcks de stora frågorna
en vanlig dimgrå, blåsig söndagskväll.
Det fladdrar i de falna lågorna.

Jag skjuter sakta kakelugnens spjäll.
I utemörkret viner vinden gäll,
som svar mot innevärmevågorna.

 

 




Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 98 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-01-08 20:13



Bookmark and Share


  Minkki VIP
en text att återkomma till. Bokmärker
2023-01-09
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP