Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"...en andeviskning svag når vårt hjärta...".


Andevind


vinden häller ned.
andetaget
strömmar in.
vinden häller,
sållar bon från träd,
sållar andetag från tänderna.
mörkrött blod strömmar
in i läpparna.
sållar planer från historien.
minnet öser på,
memorerar verser.
läpparna lyfter
andetag från vinden.
lyftlinor!
tills jag kan nå fram.
tills jag kan andas
utan ansträngning.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Koloristen
Läst 151 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2023-01-09 06:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen