Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
8-taktig trokéisk vers


DE MÖRKA PREDIKANTERNA

Allt oftare och  högre hörs de mörka predikanterna
predika sin apokalyps och undergångsvision.
De eggar med sin falskhet antifolkhemsdemonstranterna
och sprider lögner om vår demokratiska nation.
De tror att de representerar (är representanterna)
för Sveriges medborgares massa, allt från rik till fattighjon,
men bortser fräckt från alla oss bland gubbarna och tanterna
som inte delar deras skumma "djupa stat"-spekulation

De mörka predikanterna, konspirationsanhängarna,
vaccinationsmotståndare, klimatförnekare,
nationalistrasisterna och parlamentsinträngarna,
Trumphister, fundamentalister, djävulslekare
de tror sig vara de som vet, som sanningsöverdängarna
med demagogiskt propagandakrig mot tvekare, 
som dock behåller fattningen mot vetenskapsförvrängarna
och hoppas mörka predikanter snart blir blekare.

 

 

 

 

 




Bunden vers av Ulf Carlsson VIP
Läst 104 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2023-01-11 08:56



Bookmark and Share


  Staffan Nilsson

Som vanligt vackert skrivet.
Desutom med djup och udd.
Gillar särskilt "sprider lögner om vår demokratiska nation" - de älskar Sverige, säger de, men vilket Sverige?

2023-01-11

  Månfare VIP
Så går det när propagandan får fäste, det är så skört ett förstånd kan vara.
2023-01-11

  rostspik VIP
Utmärkt genomskådande text!
2023-01-11
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP