Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Noma.

https://noma.dk/nomathreepointzero/


Grundades av kocken René Redzepi tillsammans med Claus Meyer, i Danmarks huvudstad, 2003, som med tiden fick tre Michelin-stjärnor och hamnade i toppen av listan över de 50 bästa restaurangerna i världen. Restaurangen där kunderna betalar 450 EUR per person för en avsmakningsmeny år 2023. Jag reste dit 2005 på rekommendation av en teknisk industrichef i Bangkok som av en slump bodde på samma hotell och var väldigt uttråkad på restaurangmat, så han började prata med alla grannar på strandterrassen på taket.

Nu har René Redzepi och hans team meddelat att "2025 kommer restaurangen att förvandlas till ett gigantiskt laboratorium — ett 'testkök'" för att utveckla nya smaker.

Noma kommer att bli ett kulinariskt laboratorium på heltid och utveckla nya rätter och produkter för sin plattform för onlinehandel, Noma Projects.
Den fina restaurangmodellen "är ohållbar" och "finansiellt och känslomässigt, för en arbetsgivare och en människa, fungerar det bara inte", sa René Redzepi till reportrar på The New York Times.

Noma, en förkortning av de danska orden "nordisk" (nordisk) och "mad" (mat), erbjuder en säsongsbetonad avsmakningsmeny. Restaurangen, där kunderna betalar mellan €450 - €850 (per person) för en avsmakningsmeny, har stack ut användningen av lokala råvaror som ankhjärna, eller granbarr kokta och blötlagda i gelatin, sedan spridda på en bakplåt där de knyts i kylen efter servering. så allt serverades där där det inte finns någon grönsaksbutik men där är smak och där ogräs används nära mannens hus eller i utkanten av staden.
det fanns renpenis, nässlor, maskros, både rot- och blomväxter,
ett team på 25 personer välkomnar dig och leder dig genom grönsaksträdgården, klädseln för att komma in på den restaurangen är som du vill och hur du befinner dig på vägen....så sammanfattningsvis låter folk sig inte luras längre och återvända hem till sin gård på landet.
För att vara ärlig var det den största bluffen i restaurangvärlden. där arbetade de som ville försörja sig på matlagningsstudier gratis, de fick inte bara det de fick
dricks.
Så låt oss inte prata om en kyckling i ugnen fylld med spermier av en kock eller björntasssoppa på kundens begäran.




Övriga genrer (Essä/Recension) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 56 gånger
Publicerad 2023-01-10 14:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP