Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Återblick

 

 

när jag var liten ville jag va' stor 

nu är jag stor och vuxen 

men nu är kruxet 

jag ångrar så mina ord 

 

att vara liten inte alltid lätt 

men vara vuxen värre är 

man spottar och man svär 

över livets hårda oförrätt 

 

i denna livets jämmerdal 

bara olycka och elände 

man lider alla hemska kval 

man sina chanser brände 

 

jag vill liten vara 

va' vuxen så komplicerat 

vill på barnaåren spara 

jag har regridierat 

 

men mina kunskaper jag vill ha kvar 

tänk vilken superhjärna att ha 

för på alla minnen jag spar 

bara så jäkla bra 

 

ja, tänk om det vore så ändå 

att en dag det hände

så mycket mera liv jag skulle få 

den jag var då jag kände

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 111 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2023-01-11 09:01



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Jag är som en pojke, fast farfar jag är
Ja, rospiggen spritter i mig!
Det blir bara värre med åren, det där…

Jag är som en pojke med barna sinnet kvar den enda skillnaden är att leksakerna blivit mycket dyrare
2023-01-12

  angela Täubert fd Jansson VIP
Ja nu har man ätit allt godis man ville ha, sovit så länge man vill på mornarna men ack livet blev ju inte så som det lilla barnet drömde att det skulle bli. Stark igenkänning i dina ord : )
2023-01-12

  Marita Ohlquist VIP
Bra och tankeväckande om skilda världar, barndomens och vuxenlivets.
2023-01-11

  BenGust VIP
Värst ändå att omgivningen förändras.
Livets gång. Men lätt att blicka bakåt
med de betydelsefulla ännu vid full vigör.
2023-01-11
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP