Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Samtal med mig själv

Dialog med mig själv,
ett samtal med jaget.
Tankar som dröjer, tvivel som binder,
ord som rinner ut, en viskning eller ett skrik.

Ordkrig, en tankekrock,
en strid inombords.
en flyktig frid, ett ögonblick fångat,
en seger eller en synd.

Sinnet är en labyrint, komplex och vidsträckt,
med korridorer och rum,
en resa som kommer att vara för evigt,
av glädje och dysterhet, ljus och ångor.

Och när jag pratar, upptäcker jag,
en djupare del av mig,
en historia jag ännu inte har förstått,
och hemligheter jag måste lita på.

Så lyssnar jag och svarar,
med vänlighet och med nåd,
för i detta samtal binder jag samman,
med den viktigaste personen i mänskligheten.




Fri vers (Fri form) av Linil VIP
Läst 70 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2023-01-11 11:24



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Oemotståndlig läsning, oemotståndlig att kommentera, solen lyser även på sliten fuga...
2023-01-12

  Matts Eriksson VIP
Gillar din dikt och ditt skrivsätt där du har en egen röst som är din egen i dikten. Skall läsa den igen
Hälsningar Matts L Eriksson
2023-01-11
  > Nästa text
< Föregående

Linil
Linil VIP