Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Sonett. Känslan av evigt långa vintern


Svensk vinter


Den evigt långa vintern kommit för att stanna
Kall vind som huligan försöker allting krasa
Och ensam gatulykta pendlar vilt av fasa
Det blev så mörkt att alla väntar snö som manna

När natten segrar över dagen, den försvinner
Och dyker ner i dunkla djup som sälen
Tung mörker glor från blinda fönster rakt i själen
Det pressar ner humöret. Långsamt tiden rinner.

Nu tusen Juleljusen drar familjen samman.
Köttbullar, sill. Från äldreboende "Syren"
för några timmar kommer även gamla mamman

Ringdans, smågrodorna, baksmälla och Ipren
Snöyra, halka, kalla bilar, en och annan
Solglimt, och sedan blir det grått och kallt igen.




Bunden vers (Sonett) av Alicia Stenfors
Läst 182 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2023-01-11 14:17



Bookmark and Share


  Alicia Stenfors
Tack alla för fina kommentarer! Det gläder mig att ni tar er tid att kommentera mina texter.
2023-01-14

  Staffan Nilsson

Mycket fin!
Njutbar!
T ex "Ringdans, smågrodorna, baksmälla och Ipren"
UC gör som vanligt rättvis och vacker analys.

Ja, svensk vinter kan vara såhär!

2023-01-11

  Larz Gustafsson VIP
Trist att det ska briljeras med verbal ekvilibristik i kommentarer.
2023-01-11

  Ulf Carlsson VIP
Fint sammanhållen komposition med kreativ metaforik, humor och med enbart kvinnliga slutrim. Någon enstaka inkongruens i versschemat får man tåla.
En mer konsekvent interpunktion skulle underlätta läsandet.
Kul att någon använder sonettformen för sin vardagsupplevelse!
2023-01-11

  Marita Ohlquist VIP
En utomordentligt bra text och ett foto därtill som förstärker min längtan efter våren.

2023-01-11

  Larz Gustafsson VIP
Ingen ska lägga sig i huruvida jag kommenterar eller ej.
Det finns alldeles för mycket mästrande och för många besserwissrar på poeter.se.
2023-01-11

  Larz Gustafsson VIP
Ingen ska lägga sig i huruvida jag kommenterar eller ej.
Det finns alldeles för mycket mästrande och för många besserwissrar på poeter.se.
2023-01-11

  Jeflea Norma, Diana. VIP
vacker och en sonett kommenteras inte, men det verkar som att det inte finns någon trottoar längre, bara bilspår, inte ens en snöplog, det vore önskvärt att presentera datumet.
2023-01-11

  Larz Gustafsson VIP
Jag hatar vinter och jul.
2023-01-11
  > Nästa text
< Föregående

Alicia Stenfors
Alicia Stenfors