Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Satt på papper 2023....


Kostigar







I kvällningen färdas han
genom det kuperade beteslandskapet

blöta kängor halkar
över bergsknölar
i lustiga frillor av vitmossa

han cirklar runt vintergröna enbuskar
och gamla furor
som sett människor
leva och dö

sjunker ner i gyttja
proppmätt av smältvatten

ett korppar
i skrockande piruett
mot rosa kvällshimmel

januarimörker faller snabbt

han vandrar längs upptrampade gamla kostigar
för korna
hittar alltid
den bästa vägen
hem






Fri vers av Bengt Lindell VIP
Läst 161 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-01-11 16:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bengt Lindell
Bengt Lindell VIP