Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Festarnas festare


Hotel Karamell


Familjen Silén kom till staden en gång
De hade då suttit i bilen så trång
var tio personer förutom en hund
som åt likt en häst och var omåttligt rund
De tog sina väskor och bokade rum
Portieren var vänlig och alls inte dum
bjöd barnen på klubbor och hunden på tugg
log fint under fastkletad tuggummilugg

Vart rum var välkomnande, det må ni tro!
Det pyntat var med konfektyr, som var go’
och varje rum hade ett stort skafferi
med skumtomtar, kolor och småkakor i
Med florsockerfönster man såg inte ut
men vad gjorde det när man stod med sin strut
till brädden fylld medelst så fin marsipan
att ungarna ropade Det var som fan!

I kylskåpet stod i en sjumilarad
citronläsk och askar med belgisk choklad
kanderade plommon och soltorkad frukt
som dårade med sin förtrollande lukt
Familjen Silén kom i sådan extas
att genast de hällde i glimmande glas
och blandade friskt allt de fann, rörde om
och sköljde det ned, njöt av varje arom

Det bubblade till uti magarna då
att husfadern svimmade, modern blev blå
och barnen sprang ylande våningen kring
Ett av dem fann larmet, och det sade pling
Då dundrade hunden för trapporna ned
det lät som när takpannor drabbas av skred
Han gläfste som jyckar gör Voff-voff-voff-plopp!
Nu måste ni komma till gästrummen opp!

Familjen blev undsatt av magpumpningsbil
som pumpade läns, fyllde upp varje fil
Det tutades ilsket för ingen kom fram
och luften blev mättad av avgas och damm
Det hostades, harklades i hela stan
och borgmästar’n nyste med rodnande kran
mer våldsamt än någon förut hade gjort
och körde familjen Silén på sin port

Hotellstaben svor sig dock fri från all skuld
affärsidén var för dem säker som guld
De rådde ej över en svag karaktär
förklarade de för sitt lands ministär
Familjen Silén satte sig i sin bil
i tystnad de tuffade mil efter mil
Väl hemma begrät de vad fel allt kan bli
– och vilade ut på ett konditori.



8/1 2023




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Lena Söderkvist VIP
Läst 84 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-01-11 20:58



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Sagolikt magnifika fraser, en hiskeligt välbubblad godissoppa!!!! Det här är nästan mer suggestivt än Charlie & The Chocolate Factory av Roald Dahl el dyl skräckhumor.
2023-01-13

  Chan VIP
Tuggummi verkar återkomma... Underhållande!
2023-01-12

  Gunwale VIP
Söta Faran förnekar sig inte, den anfaller till och med (så gott som)!Det är tur att det finns vanliga, normala konditorier att fly till!
2023-01-11
  > Nästa text
< Föregående

Lena Söderkvist VIP