Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Frukost i det gröna


Fredagen den trettonde

Någon dog och någon föddes.

Krig i vissa delar av världen, 

halvfred i andra.

En dag som andra dagar.

 

Råkorna käkade frukost i gröngräset,

medan jag inmundigade havregrynsgröt.

Jag gick ut med soporna,

och för en kort stund sken solen.

 

Posten kom igår

så idag uteblir den.

Vi får vänta till måndag.

De döda får ingen post alls.




Fri vers av Algotezza VIP
Läst 76 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-01-13 12:37



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Vet en något om krig så är det att 'saker och ting' sällan går som planerat. Men en grej brukar fungera hyggligt, postgången. Soldater har ofta setts och hörts läsa brev från någon vän eller på annat sätt närstående. Att gå ut med brev eller sopor, verkar vara något som ofta nog är kvar i funktion.
2023-01-14

  Larz Gustafsson VIP
Jag är inte vidskeplig.

https://www.youtube.com/watch?v=-lVXW6E_hqk

2023-01-13
  > Nästa text
< Föregående

Algotezza
Algotezza VIP