Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

FÖRSTÅSIGPÅARE

Det finns förståsigpåare som tycker,
att bunden vers är simpel terapi
för den, som inte vågar flyga fri
och följa känslans oförvägna nycker.

Förståsigpåarens filosofi
tycks vara att det bundna bara tryggar 
poetens ego och poetens själ, som skyggar
för laglöshetens skjutjärnspoesi.

Förståsigpåaren har kanske rätt!
Det finns en tröst och trygghet i metriken,
exempelvis i en rejäl sonett.

Om poesin vill fortsätta lyriken,
behövs den bundna versens stödkorsett.
Förståsigpåaren må bli besviken.


 

 


 




Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 89 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-01-14 15:10



Bookmark and Share


  Anya VIP
Jag gillar en bra dikt, oavsett form. Tyckandet lämnar jag dithän.
Snyggt komponerat......nästan äggformat. (skämt)
2023-01-15

  Emanuel Sigridsson VIP
Jag lägger mig inte i den här typen av resonemang. Jag vill bara säga att den näst sista strofen i min läsning är lysande.
2023-01-14
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP