Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bitvis bygd på så kallade låneord från franskan. Femtiosjunde av Hundra i hela det fiktiva HyresHuset. Serien skrivs från högst till lägst belägna lägenhet. Vi befinner oss nu på nionde våningen av tjugo.


Hyresgäst 044 : Fabienne Fontaine

 

 

Mademoiselle Fontaine

sitter under sitt fragila paraply

mitt i regnig snöstorm

på denna vansinnigt bekväma balkong

ingalunda inglasad

ganska tårögd, smått förfasad

lever hon

högt över alltjämt lyktglänsande trottoar

där såväl militärer

som marionetter

tvingas dra fram i afton

observerar fröken Fontaine

från denna solitära belägenhet

människornas dokumentär

iklädd sin mest mondäna klänning

som lämnar knäna fria

varemellan hon håller fastklämd

en nyss uppkorkad vinbutelj

emedan andra handen är

fullt engagerad med att

ge den första handen assistens

utkämpandes bataljen om

hennes kära paraply

som stormen vill ge vingar

oui oui ouiiiiiiii

ett alltför lätt resebagage

känner sig Fabienne som

en liten tant som nu

nästan skulle vilja vara löjtnant

i markmarkörernas följetong

försöker hon förtvivlat gripa om fåtöljen

med sin tredje arm

kring dess femte ben

på balkongens bedrägliga jordplätt

drömmer fröken om att få promenera

de fyra stegen in

till sin trygga byrå

och obegripligt fullproppade garderob

för att åtminstone finna

någonting varmare

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av TrollTörnTrappan VIP
Läst 89 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-01-17 21:48



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Javisst, nånting i den stilen, Söderkvist! Kanske var det ungefär lika tufft för F.Fontaine att försöka hålla fast (sig i) paraplyet utan att sväva bort, som det är svårt för Sverige att gå med i NATO när Turkiet blåser sin motvind. Nå, lika glad för det är jag - så slipper vi (i bästa fall) vara delaktiga i en sådan motstridig allians, som genom krigshetsande ingrepp i fjärran land sägs skapa världsfred, som genom att hoppa på karusellen av kärnvapen sägs garantera att ingen sätter snurr på karusellen. Bara inte själva ansökningsprocessen nu medför ett tredje världskrig på kuppen...

2023-01-24

  lodjuret/seglare VIP
En som i Frankrikes mitt där bor,
kanske känner envisheten som en sorts bror,
någon att omfamna just universellt,
hellre bostad i Paris än på flykt i tält,
skriver kanske någon på näsan i loge egen,
som ville soldaten ta del av strategen...
2023-01-19

    Lena Söderkvist VIP
Låter som en dam vars envishet straffar sig. Dricka vin mitt i blåsten på en balkong...
2023-01-18

  Gunwale VIP
Undrar vad som hindrar henne från att gå in? Åtminstone för att sätta på sig sina bottiner och vira in sig i en ami! Men hon är väl för berusad …
Du målar upp en väldigt komisk scen!
2023-01-18
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP