Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag lever nu och här

 

 

Det fanns en tid när jag trodde
att livets väg skulle bli lätt att gå
tankar som i drömmarna bodde
nu har jag lärt att det inte är så

Numera tar jag inget för givet
som den ärrade veteran jag är
har många bistra erfarenheter
som jag i livets ryggsäck bär

Fortsätter min väg genom livet
med tillförsikt och livslust ändå
det står inte någonstans skrivet
hur många bördor jag skall bära på

Vill inte sitta still och låta tiden gå
har ingen rädsla för det som inte är
njuter av det goda livet bjuder på
efter mitt motto, Jag lever nu och här

 




Bunden vers (Rim) av Marita Ohlquist VIP
Läst 259 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2023-01-16 10:02



Bookmark and Share


  Ninananonia VIP
Kloka livsord om att vara i nu..
2023-01-21

  Peter G VIP
Vilka kloka insikter du delar med dig av!
Att leva nu och här är ju det bästa man kan göra!
Tänker när jag läser att vi bär det som varit med oss in i framtiden, det som binder samman dessa två är nuet. Detta nuet är något som inte riktigt går att fånga på sätt och vis, det är undanglidande.
2023-01-18

  Respons VIP
Kloka insikter!
2023-01-18

  Eva Helene VIP
Ödmjukt och i tacksamhet skrivet, fint!
2023-01-18

  Anya VIP
Härligt att diktarjaget är så pricksäker. Själv har jag inte kommit lika långt, kämpar på och försöker fånga stunden.
2023-01-17

  Olof Lagerhorn VIP
Insiktsfulla och mycket fint utvecklade
tankar kring hur vi kan hämta kraft ur
våra erfarenheter; både de goda och svåra.
2023-01-17

  Kajan VIP
En bra maxim att leva efter; det förflutna och framtiden har varit och kan möjligen bli.
2023-01-17

  Niliboy
Det gör jag också å tackar för varje dag jag får!
2023-01-17

  Junia VIP
Att leva nu och här ... är ett bra motto. Tack för en bra text
2023-01-16

  Margit Grell VIP
Sanna visdomsord!
2023-01-16

  Blomma-Stjärna VIP
äkta, genomlevda, ord - mjuka och ödmjuka, doftande av visdom och av lust att ta emot nya vindar, nytt hopp, nya knoppar! <3-tack för en dikt jag tar till mitt hjärta
och bokmärker
2023-01-16

  Vindsvala VIP
De är stort och beundransvärt när man kan ta det så!
2023-01-16

  BenGust VIP
Insikt kommer inte automatiskt med åren utan som du säger följt av erfarenheter, ibland även "bistra".
Visa ord som visar vägen.

2023-01-16

  Sparvögat VIP
Så fint att famna livets nu~vilande lycka och sorg som färden har smyckat…
Visa är orden!
2023-01-16

  Maria Sundelin VIP
Bra inställning
Kramar
2023-01-16
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP