Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ANAKRONIST

Som yngre stod jag främst på barrikaden.
Numera kan jag inte hänga med.
Det verkar som om tiden gått ur led
och lämnat kvar mig på den gamla traden.

Jag märker, när jag pratar med en yngre,
att dagens levnadssätt har annan form.
Jag stammar från en annan tid och norm
med andra ideal som vägde tyngre.

Det kan ju inte vara annorlunda.
Det har i alla tider varit så.
För detta faktum kan man inte blunda.

En yngre människa blir snart sekunda. 
Som gammal vet man ju hur det skall gå.
Redan som ung bör man sin tid begrunda.

 

 




Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 99 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-01-16 19:53



Bookmark and Share


  Lyrik
Tiden stannar ju aldrig. Fin dikt.
2023-01-17
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP