Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
-


Konstgjordhetens död

-

Nattens fjäril

Lockad av ljuset

Så strålande fint

Får flackande färd

Bära trollbundet dit

Hos ljusets värme

Söker fjärilen hem

Ensam behöver

Själslig värme

Från kärlekens vän

Med hoppets hjärta

Slår vingarna fram

Studsar mot taket

Mot lampan

Som förföriskt lyser

Fjärilens väg

För sent den plötsligt sedan

Med uppgiven blick

Tomheten se

Då närheten blottar

Falskhetens ljus

En konstgjord lampa

Nattens ljuva fjäril

Inget har att ge

Trodde lurad den vara

Solen i natten

Magi från naiviteten

Sen verklig falskhet

Hela friheten ta

Från de sköra vingar

Som vackert bärt fram

Nattens fjärilsfärd

Med flackande slag

För livet som sökte

Sitt hem av ljus

Hittade istället

Förföriskt lureri

När hoppet dog

Föll en vinglös fjäril

Till markens mörker

Där intet den tog

-




Fri vers av PFJS
Läst 103 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-01-16 17:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

PFJS
PFJS