Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale…


VACKLANDE


vacklande tider strider

barn tar sig sakta framåt
bort ifrån sammelsuriet 

 

inre ok beläggs med sorg
luften tung att andas
sorgen snörihop bröstet

 

regnet likt en himmelsk flod
vattenpuss förvandlas till kosmos  
hjärtats frimod återfött 




Fri vers (Modernistisk dikt) av Solstrale VIP
Läst 126 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2023-01-16 18:59



Bookmark and Share


  Kajan VIP
Dikten får mig att reflektera över öppenhet, och den befrielse kan vila däri. En fin text.
2023-01-17

    Lena Söderkvist VIP
Ordstävet "Efter regn kommer sol" passar bra här, tror jag. Det är mycket som som krossas av den inre våren. Trevlig dikt.
2023-01-17

  angela Täubert fd Jansson VIP
"hjärtats frimod återfött"
i de orden ligger mycket hopp!
2023-01-17

  Blomma-Stjärna VIP
stark o frimodig bild till en fin dikt!
2023-01-16

  Blomma-Stjärna VIP
fina rader
- tänker ett ledset litet barn som ute i regnet, i leken med en vattenpöl, återfår en känsla av balans - igenkänner!
2023-01-16
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP