Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
-


Förändringens gång

-

Som den kloke Herakleitos för länge sedan sa

Flyter allting ständigt i pånyttfödelsens processer

Förändringen är ständig och inget statiskt va

Den man som förhastat slogs med sina händer

Idag annan man än den som stryket gårdagen ga

Om än bara lite då tidens urverk sakta vänder

Men om inte många har de händer som han ha

Blivit nya fast så långsamt att ingen något känner

Floden av förändring flytande förnyar världen varje da

Av igår finns ingenting då det i dagens flammor bränner

Medströms forsar floden framåt och simtag kan du ta

Om sinnet har acceptansen för det som hänt och händer

Krokiga svängar finns alltid och framtiden valen också ha

Förståelse av flyktigheten kanske också motstridigt säger

Förändringen är själv det oförändliga som stöttande kan va

-




Bunden vers av PFJS
Läst 37 gånger
Publicerad 2023-01-16 19:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

PFJS
PFJS