Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
-


Enformighet eller kontraster

-

Så ni har vinter där borta? Det är grått och kallt har jag hört.

Inte på något skrytsamt sätt, men här är det soligt nästan varenda dag.

Det är så länge sen jag kände kylan, att jag nog har glömt bort hur det känns.

Kanske inte är det så illa som jag föreställer mig, om man vänjer sig lite grann.

Jag levde ju ändå länge, där i gråhet och kyla och överlevde det trots allt.

Kanske vore det skönt med lite omväxling, få ha mössa och tycka det är kallt.

Sitta inne vid en brasa och värma blöta fötter efter en ruskig skogspromenad.

Kontraster som förgyller, och ger starka skepnader till upplevelsen av en dag.

Det kanske bara är lite längtan, för det där vi inte har, som lockar mest av allt.

Värme eller kyla, ruskigt eller sol, kan alla ha sina fördelar att dagar får ha.

Är det grått och kyligt? Var glad att det är nu. Då blir det något annat snart.

Variationer att vårda, och årstider som bär på livlig frukt att plocka och smaka.

Eller sitter jag här och förskönar, bara minns de godbitar som finns.

Glömt allt det pinande, som kyla och gråhet som vinterdagarna för in.

Är gräset grönare på andra sidan bäcken, eller brukar man säga ån?

Här blir det varmt om häcken, när solen ligger på. Ett dopp kan friska upp.

Sen sitta blöt och torka, och tänka på vinterlekar som en inre pojke minns.

-




Fri vers av PFJS
Läst 51 gånger
Publicerad 2023-01-16 21:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

PFJS
PFJS