Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
På förekommen anledning ... I april 2013 när dessa tankar landade här tidigare - men nog så ock idag 2023 ...


När ingen vill lyssna ...

... och det inte finns
någon som hör på ...

Vad hjälper det då
att vara trovärdig
och ha en historia
att berätta
vilken är väsentlig
att någon tar till sig
och verkligen förstår?

Just nu är det nog
allra mest
de vars liv
drabbas av människor
vilka utnyttjar
deras genuina tro på
och tillit till
att nära och kära
men också vänner
är sådana man
i såväl 
goda som mindre goda tider
självklart ska kunna lita på,
vilka är de jag i detta flöde tänker på ...


Det tragiska i det här
är nog allra mest det där
att de som drabbas av dessa svek
oftast i bästa fall betraktas
som om vore de naiva fån ...

... men i än högre grad
anser många dem vara
mindre begåvade idioter
vilka får skylla sig själva
eftersom de inte förstår
tillräckligt väl
att de borde säga ifrån ...

Samtidigt är det synnerligen få,
tyvärr färre nu
än vad det var då,
vilka ens vill 
även om de så förmår
vare sig försöker se 
och än mindre anstränger sig
för att förstå
vare sig att
eller varför
det är väsentligt 
att vara lite mer nyfiken
och fråga den drabbade
vem eller vilka som ligger bakom
att det så illa som det gjort
för dem har kunnat gå ...

När man försöker fråga
dem som är de som
har någonting att säga till om
och som skulle kunna
förändra och göra någonting åt
att det är dessa oskyldiga som drabbas
på grund av sitt goda sinnelag
och att de som verkligen är skyldiga
blir de som borde få ta ansvaret
som är de som till slut sätts åt ...

... är allt man får till svar
en fullständigt nedlåtande blick
fylld av intensiteten
i en ointressets flammande låga ...

En blick som utan ord därtill
berättar tillräckligt 
för att man ska känna sig
som om man själv vore den drabbade
- En fullständigt naiv idiot
vars intelligenskvoter är så låga
att det inte ens är värt att besvara
en sådan fråga ...

Men lik förbannat
är det just därför
än mer väsentligt
att någon 
men helst så många fler
inser hur viktigt det är att våga
försöka ta reda på varför 
det fungerar så här
och verkligen väcka liv i denna fråga ...




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 78 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2023-01-17 06:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP