Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

"Att ha eller inte ha..."



Djur har inga pengar på sig
Därför att det skulle vara
Otympligt att bära omkring

De förstår helt enkelt
inte värdet av det!


Instoppat fabelstycke:

***
Här har du 50kr,kan
jag nu få en bit av din
goda bakdel,för jag är
så väldigt hungrig

-Pööh! Nähää du! För
den är värd så mycket
mer. För jag är så väl
-digt speciell av mig.

Men det förstår inte du
din hungriga dumbom!
***


Pengar det vi människor
delar in allting i,som an
-tingen värdelöst eller
värdefullt

Nu har snart ingen människa
det på sig mer ,utan bara ettor
och nollor ju fler desto bättre!

Så helt abstrakt instoppade
på bankkonton i cyberrymd

Och det fungerar ju som ett
livs avgörande smörjmedel

Och de som har för lite av
Pengar i vårt samhälle får
väl gå och be om det?

Och bli till ett socialfall

Men om man istället
Jobbat väldigt länge

Får man sin pension,ett
annat ord för"intjänade"
pengar

Då behöver man inte
jobba längre utan bara

Njuta av livet o vänta
på att stilla få dö nån
-gång i kommande
framtid




Tänk så otroligt intelligenta
Vi människor är

Som kan få en abstrakt
Tanke att styra våra liv


För hur skulle annars
Tillvaron fungera utan
styrmedlet pengar?






Övriga genrer (Drama/Dialog) av Sefarge VIP
Läst 105 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2023-01-17 11:16



Bookmark and Share


  Olof Lagerhorn VIP
Insiktsfulla tankar och reflektioner kring
något av det mest flyktiga och...påtagliga
vi har; när man har lite av dem är de som
mest närvarande.
2023-01-17

  Glitträ VIP
Intjänade pengar och skatt på det;
Jag äger ingenting går i nollan men det jag har har ja…
;)
2023-01-17

  Anya VIP
Fint om människan och det abstrakta vi skapat. Det skulle väl vara byteshandel igen om vi inte hade pengar. Byta varor och tjänster med varandra. Jag är med. :o)
2023-01-17
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP