Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


https://www.svtplay.se/video/KZAqJxx/vetenskapens-varld-1


bia-en-pet


bia-en-pet! järn från skyarna!
bia-en-pet! järn från gudarna!

ett rymdjärn från en avlägsen eon föll i den forntida natten
illuminerade ett ögonblick Nuts stjärnbeströdda kanvas
lade sig sedan till vila i en bädd av ödsliga ökendrömmar

ett rymdjärn smiddes till en faraonisk dolk
att beskydda den för evigt drömmande kungen
genom hans strapatsrika stjärnfärd

en järndolk med skaft av guld och kristall
vars blotta existens förbryllade arkeologer
en järndolk med skaft av guld och kristall
förebådande en teknisk revolution

förebådande vår apokalyps


©MagisterZ




Fri vers (Fri form) av MagisterZ
Läst 76 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-01-17 12:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

MagisterZ
MagisterZ