Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
-


Rymdens rötter

-

I en stor rymd

Som den vi har

Överallt vi vet

Eller tror

Fast typ vet

Här är du

Med jag

På en planet

Så liten

Nästan fnissigt

Känslor av

Hur småkrympta

Rymden oss gör

-

Här är du

Med jag

Tillsammans

På en liten

Rund planet

Integral del

I en ofattlig miljö

Stor förbi fantasi

Och allas sans.

-

Ger lätt känslor

Liten eller stor

Tyngande eller lättande

Tankarna som delas

Mellan hopplöshet

När småheten skapar

Meningslöshet

Nihilism

Inget spelar roll

Spelandet av livet

Så ofantligt obskyr

Så nära det går

Att inte finnas knappt

Tyngd av bly.

-

Men alternativet

Som lättar

Frihet fångar dagen

Observera de små

Kopplingar som

Binder oss till allt

Sök upplevelsen

Känslan att tillhöra

Allt. Storheten finns

Hos nuet vilar

I djupet av allt

Det rymden tillhör

Och vi

Som är

Födda av stjärnor

Bokstavligen

Tillhör.

-

Isolering med bly

På trötta axlar

Eller acceptans

Att vår lilla

Existens bär på

Helheten själv

Frukt av dess träd

Vuxen från det

Inte separat

På något vis

Så sorgligt det är

När blomstrande blomma

Ståtligt sig reser

Gömd från rymden

Egen isolering

Rymdens rötter är glömda.

-




Fri vers av PFJS
Läst 32 gånger
Publicerad 2023-01-17 17:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

PFJS
PFJS