Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
-


Perspektivet som förr inte fanns?

-

Perspektiv, perspektiv och perspektiv

Varsitt vi alla bär

Delar de samma liv?

Samma värld och verklighet?

Finns det röda saker

Som inte kan vara blå

Färger som skapas

Från perspektivet

Just det unika

I det sinne

Som färgburkarna

Öppnar och ser.

-

Kanske halva verkligheten

Eller säg 60/40

Är ur eget perspektiv

Helt unikt

Din egen värld

Övriga procent

De andra kvar

Tolkar vi lika

Löst tolkat

Av vår uppväxt

Med samma hjärna

Kognitiva funktioner

Struktur på psyke

Långsamt framväxt

Fått sinnen som bygger

Veklighetens ram

Vår verklighet

Ur vårt perspektiv

Gjord för att passa

Vår miljö

Hjälpande förändringar

Som gav fördel

Att ha i vår värld

Stannade kvar

I vår uppfattning

Ger oss det delade

Som alla ser.

-

Fast tänk om

Vi tar ett steg tillbaka

Från perspektiv

Som är unikt

Men också det som

Delas av arter

Samma biologi

Så bak ett steg

Till något djur

Vilket som helst

Ett eget ramverk

Antar jag

Från mitt perspektiv

Att de också fått

Anpassning över tid

Har fått perspektiv

Egen verklighet

Delvis unik

Delvis delad

Igen.

-

Kan man vandra

Längre tillbaka?

Innan djur och plantor?

Inna det fanns liv?

Fans det perspektiv?

Var där bara tomhet?

Uppfattning 0

Något att tänka på.

-

Hur är en gåta

Att perspektiv kom till

Eller fanns det hela tiden?

Men i alla fall

Sen kom verkligheten

Den vi upplever

När vi föddes

Med okänd kraft

Från tomheten

Som sjöng oss till

Utan ord

Tystheten sedan

Fick liv och såg

Från flera

Perspektiv.

-




Fri vers av PFJS
Läst 33 gånger
Publicerad 2023-01-17 19:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

PFJS
PFJS