Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Snart dopdags för min yngste släkting.


Till världen bråttom hade du


Lille Sten, varm och len
du solens brodersken
du ystra, unga underverk
med största styrkans ben
Till världen bråttom hade du
du ville träffa släkten, ju
berätta vem som kommit hit
och glädja i din flit

Kära barn, vad din hand
får tag i ting ibland
Vart finger gör du raskt till ditt
och ler, fast utan tand
Än skrattar du, än skriker vilt
än är ditt sinne mäkta milt
än kommer du till sådan ro
att knappt vi det kan tro

Livet skall smeka dig
när stundtals det vill ej
skall du väl klinga som ditt namn
en klippa lik, så säg
och alltid finna på en bot
vad än du anar för en rot
som döljer sig inunder mark
Så är det att stå stark

Viktigast i livet är
att hålla vännen kär
Du lär dig snart, att ge och ta
är större än begär
Till världen bråttom hade du
dig lyckans lärdom väntar nu
och må du tappre gossesjäl
förvalta gåvan väl.



14/1 2023




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Lena Söderkvist VIP
Läst 76 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2023-01-17 20:14



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
Du är så fantastiskt på att skriva med både innehåll, känsla, rytm och klang - en vacker sång till en älskad nyföding!
2023-01-18

  Gunwale VIP
Omtanke och förhoppningar om den lille. Jag gillar särskilt mycket den andra strofen!
2023-01-17

  Glitträ VIP
Lite så där inbäddat vackert beskrivet ett barn i kärlek.
2023-01-17
  > Nästa text
< Föregående

Lena Söderkvist VIP