Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fyrtornet

Kom ta min hand

Går I smala

Spiral trappan upp

Uppe på toppen ute

Vänder du mot mig

Håller mig fast

Det blåser kraftigt

Havet är i uppror

Du värmer mig gott

Känner tryggheten komma

Rädslan för höga höjden

Släpper  sakta

Ser långt borta

Två hav  blir ett

Sanden yr

Vågorna  bryter starkt

 Mot strandlinjen

Vattnet drar med starka strömmar

In mörk tång snäckor någon krabba

 Vi  tar trapporna ned

Lyckliga lite omskakade

Det viner blåser hårt i Fyrtornet

Stått där i alla år  

Visat alla fartyg båtar rätt väg

 Blinkar ännu

 




Fri vers av Fjellhuldra VIP
Läst 80 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-01-18 11:08



Bookmark and Share


  alicja lappalainen VIP
instämmer med Eva. Känner här också din livsvilja och styrka. En fin dikt.
2023-01-18

  Solstrale VIP
En trygg hamn att finna en famn! Fint skrivet!
2023-01-18
  > Nästa text
< Föregående

Fjellhuldra
Fjellhuldra VIP