Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Varje dag



Mitt liv en bön
att varje dag
bli till
i tillit

som när solen väcker
marken
till växt
och vackert vara -

och att mitt hjärtas slag
får bli
som vågorna
varje dag

en självklar del
av vägen
och helheten.

Målet -
en oklar önskan
som fåglars flykt
långt bortom.







Fri vers av Jan Widströmer VIP
Läst 177 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2023-01-19 12:12



Bookmark and Share


  Charlotte T
Att i tillit bli till varje dag.
Så meditativt och vackert.

Din dikt får mig att tänka på livets förgänglighet och blir en påminnelse om att stanna upp i de små ögonblicken.
Tack för fin läsning!

2023-10-13

  Solweig Jansson VIP
En text att läsa varje morgon !
2023-03-03

  Anya VIP
En fin text med psykologisk touch. Tillit, acceptans och en känsla av livslust....tänker jag.
2023-02-13

    Emmeline
I ena stunden läsa om assonans
och allitteration
och i nästa få läsa denna dikt
2023-01-20

  Eva Langrath VIP
Vacker dikt som jag läser som en bön att säga Amen till.
2023-01-19

  Minkki VIP
en text som ger många tankar, livets mening, mål
2023-01-19

  Ulf Carlsson VIP
1919 lanserades "Vacker vardagsvara" på Svenska mässan".
"Varje dag" lyser också i sin enkla konstfullhet som ett vackert sodaglas av Simon Gate.
2023-01-19
  > Nästa text
< Föregående

Jan Widströmer
Jan Widströmer VIP