Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

MEDVETANDET

Att lära är att medvetandegöras.
Korvstoppning är all kunskaps antites.
Erövras måste kunskap - inte ges.
Allt lärande må låta lättjan störas.

Att lära sig bli medveten blir löjligt,
om inte man vet varför, hur och när.
En robot vet ju inte vad den lär
och därför kan den matas med allt möjligt.

En robot är blott vad man i den hällt.
När man den, uttjänad, har undanställt
skall konstruktionen rosta sönder, röd.

Medvetandet hos människan är speciellt
och ger henne ett evigt överflöd.
Ett mänskligt medvetande har ingen död.



 




Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 84 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-01-24 15:06



Bookmark and Share


  Minkki VIP
snyggt lappverk i både ord och bild
2023-01-24
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP