Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale…


Oh MÅNEN


säg har du svävat färdigt  
över jordens mörka rund
där människor så ovärdigt
lever från hand till munn 

kanske ger du dig av en dag
går vidare mot ljusa äventyr
låter döden slå sitt sista slag
när du från Vintergatan styr

men utan snurret i kraften din
ebb och flodströmmen sig stilla
och människor far likt plockepinn
ack utan månen kan allt gå illa

utan månen till vårt levnads klot
allt gå isär och förvandlas så till skrot

 




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Solstrale VIP
Läst 156 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2023-01-25 09:52



Bookmark and Share


  Sparvögat VIP
Så fint om månens magiska kraft~
Vacker är din tavla…
2023-01-25

  Blomma-Stjärna VIP
härlig frisk teckning/målning!
2023-01-25

  Blomma-Stjärna VIP
tycker om din dikt om månens dragningskraft !!!
2023-01-25

    Lena Söderkvist VIP
Vad vore vi förutan månen, troligen en mycket fattigare planet. Tänk om man lyckas sabba den också!
2023-01-25

  Öknens Ros VIP
Ein tavla!
2023-01-25

  Öknens Ros VIP
Månen rör sig bort från jorden med 3,5 cm varje år (tror det var så), utan månen, som är en del av jorden , skulle vi inte finnas. Det måste ha varit nån mening med allt, eller är det bara en slump eller ödet?
2023-01-25

    Lena Staaf VIP
Intressant betraktelse om månens kraft.
2023-01-25

  Respons VIP
Allt förändras men månen verkar finnas kvar i sin bana. Fin hyllning!
2023-01-25

    Sefarge VIP
Jaa fin mån-påminnelse till oss
Att det alltid finns ljus
Om andra sidan
Mörkret!
;)
2023-01-25
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP