Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vampyrinnan

Jag såg den märkliga kvinnan idag igen, henne som jag tänkt på ibland...
Hon var som en tom hink som spillde ut sig inför allmän beskådan med osläcklig, vädjande törst i sina ögon.

Sen första gången vi möttes hade jag som nyktrat till och insett vad det var för skådespel hon iscensatte.
Hur hon fallit så konstlat för att sedan bara ligga kvar mitt på perrongen
och hur hon drack våra ansikten när vi böjde oss över henne.
Nu stod jag mörk i blicken under min luva och betraktade henne bistert på håll, såg hennes förljugenhet och kände avsmaken forma veck vid min näsa.
Hon hade haft sönder ett par glasögon i förväg så att de gick i bitar när hon välte sig över trottoaren.
Jag såg bara nackarna på de två kvinnorna hon drack, vid några tillfällen mötte hon flackande min blick.
Hon kunde inte dricka mig, hon såg att jag visste vad hon var så hon drack upp det sista och skyndade iväg åt ett helt annat håll än bussen hon låtsats ha bråttom efter.

Kvar stod jag och funderade över hur vården kan tackla en sådan parasit.
Det vore som att slå en masochist




Prosa av Månfare VIP
Läst 131 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-01-19 21:54



Bookmark and Share


  MaLo VIP
Tom hink som spillde ut sig.
Där vandrade mina tankar iväg åt ett speciellt håll…
Mycket bra!
2023-01-20

    ej medlem längre
Bra blick för manipulativt beteende. Det kommer i alla möjliga kamouflage. Sen kan jag väl tycka att det här är prosa och att radbrytningarna som är tänkta att göra texten till poesi inte riktigt behövs.
2023-01-20

    ej medlem längre
vackert diktat, väldigt vackert <3

verkar handla om mig

men det är väl för att

jag just har vaknat

jag säger tvärtemot nu

ego reality dream illusion

det går att drömma för mycket.....

förresten!

hur hälsar vampyrer?

de svänger huvudet åt

ena sidan och säger

BITE ME

;)
2023-01-19
  > Nästa text
< Föregående

Månfare
Månfare VIP