Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Artikel fem

En för alla
alla för en
solidariskt och bra
Det vill jag ha

Soldater från Europa
Kanada och USA
som försvarar lilla Sverige
Det vill jag ha

Packa väskan och dra
försvara Erdogan
mot kurderna
Det vill jag ha

Tortera fångar
på order av USA
skapa ett nytt Guantánamo
Det vill jag ha

Kärnvapen i Svedala
mer pengar till militären
eskalering och provocering
Det vill jag ha

Freden skapas bäst med vapen
soldater och allianser
Vita duvor som flyger i flock
har inga chanser

Tvåhundra år av av neutralitet
och alliansfrihet
ersätts av ett dekret
från dem som vet

Hökar med näbbar och klor
vet var de vita duvorna bor
Krig är fred och fred är bra
Var det inte det Georg Orwell sa

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 125 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2023-01-20 05:12



Bookmark and Share


  Peter G VIP
Välskriven och tänkvärd text tycker jag. Vi behöver ständigt ifrågasätta det som pågår ovanför våra huvuden och som kallas politik.
2023-01-23

  Blomma-Stjärna VIP
Bättre val för Europa att sända fredsduvor än kärnvapen - lämna Nato medan tid är - vakna!

Vi måste tänka på barnen - allas våra barn!

Mycket bra och aktuellt skriver du - bokmärke!
2023-01-20

  Lustverket VIP
Så pricksäker satir om vår falska säkerhet, och om den lätthet med vilken vi sålde vår neutralitet... för vad?
2023-01-20

    Lena Staaf VIP
Så brutalt sann! Militarisering som inte ifrågasätts. Sista raderna gillas särskilt. Bokmärker.
2023-01-20

  Anya VIP
Åhh, du fångar komplexiteten förträffligt. Det är inte svart eller vitt, det som sker. Tack för att du skriver!!!
2023-01-20

  Marita Ohlquist VIP
En utomordentligt bra text att läsa och fundera på.
2023-01-20

  Solstrale VIP
Falk skriker sorgset i kör med fiskgjuse i frusen sjöända, nu kan vad som helst hända!

Ja synen på vår demokrati har fått sig en törn, där folket inte har någon talan.
2023-01-20

  Kajan VIP
Det ryms mycket bakom något, eller några ord och allt för sällan vill/vågar vi ställa de svåra frågorna; de lätta svaren slinker ju så lätt ner. En text mot strömmen, och bra.
2023-01-20
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP