Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Kammardikter


Himlen förmörkas

Mitt hjärta slår dagligen

Och det påminner mig om att jag är dödlig

Jag kommer inte ut härifrån levande

Ljuset i dagens gryning leder oss

Till livets heliga stunder

Jag är personalpatient nr 263

En unik förväxlingshistoria utöver det vanliga

En människa trodde för 25 år sedan att det enda

Jag klarade av var att snatta godis på affären

Förväxlad med en annan man genom etern

Då kände denna människa inte mig

Särskilt väl och bra må jag tro och säga

När jag i själva verket varit på en annan plats

Människan hade svårt att förlåta en oförrätt

Och längtade efter att avslöja synd

Om något inte uttalas kan det ändå vara sant

Det har hänt så mycket i våra liv

Och minnena är sparsamma från det förflutna

Och himlen förmörkas av våra synder

Förlåtna av Herren Jesus Kristus i all evighet

Vi själva förmår inte förlåta på samma sätt

Som han gjorde en gång i tiden

Vi når inte upp till hans ideal

Men vi försöker så gott vi kan

Denna värld är dömande av mänsklig

Aktivitet ty rädsla att begå misstag

Är större än förlåtelsens rand i våra själar

En del dagar men bara ibland

Önskar jag att jag gjort annorlunda

Morgondagen håller på att kallna

Och himlen håller på att förmörkas av gärningar

En del jag varit med om jag ångrar numera

Det är något man kan försöka leva med

 

Taleptox Skrev

Den 20230120

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 56 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-01-20 06:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP