Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ursäkta en del orena rim!


UPPRUSTNING

Det vore bättre, humanistiskt sett,
att rusta omsorgen och vården
än lägga krutet där det saknas vett
och alla kulor på kanonförråden.

Omsorgen gäller hem och lasarett.
De vårdbehövande har svårt att få den,
när inga pengar längre satsas på den
och ingen tänker humanistiskt rätt.

Den militära rustningen går lätt,
men skörden blir som alltid som man sår den.
Mot lidande och död som vanligt går den.

Man undrar om politikern, hur mår den,
som ser att skjutjärnssatsningen går snett,
som offrar vårdbehoven framför vapenvården?




Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 74 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-01-20 12:50



Bookmark and Share


  Anya VIP
En mycket tankeväckande text om var vi ska stoppa skattepengarna. Min son är flygmekaniker på en flygflottilj, funderade på tester för att bli pilot. Glöm inte vad JAS står för, bl a attack! Lyd order! Döda! Lätt att glamourera med filmer som Top Gun. I övrigt gör min son ett fantastiskt jobb. Tuff värnplikt.
2023-01-20
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP