Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I vår lilla och stora värld

Vi andas
i vårt nu och här
men vi lever också
i en värld av kris

tapperhet och solidaritet
motsägelser
begär
och möjligheter

Vid min dator
ser jag ut på ljust blå himmel
hustak
asfalterad stig

knotiga äppleträd
smält snö
ett band av vattendroppar
på häckens grenar

Nu kommer ett drag av kall luft
och Luiz står i dörren
med jacka, halsduk och luva
och bomullspåse med matvaror

- lunchdags!




Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 102 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2023-01-20 11:48



Bookmark and Share


  Respons VIP
Livet är här och nu och du fångar det fint!
2023-01-23

    Lena Söderkvist VIP
Där sitter (eller står) du och filosoferar, och så avbryts du av en karl med matkasse. Både positivt och skojigt.
2023-01-21

    Lena Staaf VIP
Ödmjukt och vackert beskrivet om den lilla människan mitt i de stora skeendena.
2023-01-20

  Kungskobran VIP
Så härligt beskrivet om kontrasterna i livet som gör det värt att leva
2023-01-20

  Anya VIP
Du fångar dubbelheten i livet....motsägelser. Vi får göra vårt bästa....tänker jag.
2023-01-20

  Marita Ohlquist VIP
När den stora världen känns hotfull och skrämmande är det befriande att skönt att kunna koppla av och ta vara på det goda som finns hemmavid.
2023-01-20
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP