Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Balans mot dekadans

Balans är nyckeln till allting,
allt som har ett värde.
Saknas den blir allt omkring,
blott fara å färde.
Tryckande känns var andning
i ett mellangärde.
Behovet av dess inblandning,
jag till slut mig lärde.

Balans behövs för harmoni,
i alla aspekter.
Annars kan det plågsamt bli
och ge bieffekter.
I balans känns kroppen fri
från alla ursäkter,
som tanken byggt i maskopi
med egots defekter.

Balans behövs i allt vi gör,
livets alla dagar.
Ty annars går det lätt utför,
när vi tiden jagar.
Vår själ är kroppens instruktör
varje gång den klagar.
Var tyngd i backarna uppför
känns i våra magar.

Balans är livets fundament
för att existera.
Ty den är själens ligament
med all materia.
Allt som vi har tänkt och känt,
önskar den justera.
I var och en finns den latent
och vill oss alliera.




Bunden vers (Rim) av Camilla Heinonen VIP
Läst 58 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-01-20 17:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Camilla Heinonen
Camilla Heinonen VIP