Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
-


Ordens fana bär

-

Trött och sliten drar orden ut sig över manuskriptets ark,

plattar till sig och slingrar ut från ordningen,

på texten jag kopierat i veckor och ikväll har nattskiftet.

Ljuset har nu nästan brunnit ut och lågan pyser av smält stearin.

-

Trött och sliten drar jag benen för trappan upp,

för att komma till cellen med brits som jag på kan vila min kropp.

Få timmar mina ögon jag fick stänga, tills det vaknade till liv

här i klostret för dagens första bön. Ur sängen tar mig min tro.

-

Boken är nu fullständigt avskriven, finns nu som två saker på vår jord.

Utan väntan jag sedan få, nästa manuskript som jag trofast gör till två.

Med trötta ögon gnor jag på med gåvan av kraften, med ljuset vid mitt bord.

I norra delen av vårt lilla kloster för jag ordet ständigt vidare, till oss och nästa generation.

Sprider orden över jorden och deltar i samtalet som uppstår,

när orden som säger tankar av vikt för vår grupp, kan fritt delas och provtänkas av fler.




Fri vers av PFJS
Läst 34 gånger
Publicerad 2023-01-20 18:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

PFJS
PFJS