Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


far väl


Till en nestor


Farväl till en nestor
med stor dignitet
90 år blev på jorden din stund

när du fick nån ledighet
efter ditt jobb
gick du ut på jakt med din hund

Karriären som murare
uti vår bygd
du skötte med fart
och med fläkt

som äldre din tid
du tillbringade mest
i ditt hem
där du ingav respekt

Dina barn och barnbarn
stod högt på tablån
du hade tid med dem alla

lugnt och tålmodigt
lät du dagarna gå
tills avskedsklockan
dig kalla

Nu får vi dig minnas
med vördnad så stor
vi tackar för tiden vi fick

tillsammans med dig
vår nestor så kär
innan du
ifrån jordklotet gick





Bunden vers (Rim) av stormengudrun VIP
Läst 85 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-01-21 11:27



Bookmark and Share


  soligajag_1 VIP
En kär nestor du har haft i ditt liv. Man har fina minnen i sitt hjärta!!

Varm kram !
2023-01-21
  > Nästa text
< Föregående

stormengudrun
stormengudrun VIP