Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om min mor


Hon gjorde ont

Hon gjorde ont
Hon skadade oss
Jag skulle krossa henne om jag berättade

Min frånvaro säger allt
Säger allt om vår kärlek
Kärleken som mår bäst i frånvaro
Närvaro blir för smärtsam

Såren hon gett mig
Såren jag fått av hennes sår
Hennes sår som gott vidare
Såren som hennes sår planterat i mig
Jag som lät hennes sår gro i mig

Omedvetet
Såsom barn älskar ovillkorligt
Och tar emot allt utan filter

Nu ska jag inte vattna dessa sår längre
Och nu ska jag plantera doftande liljor i dom
Och de ska aldrig göra ont längre




Fri vers (Fri form) av Mackan 1966 VIP
Läst 73 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2023-01-21 10:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mackan 1966 VIP