Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale…


JAGET FLYTER UT ÖVER VITA BLAD


vita stränder vita ark

där orden strandar 

likt vilsna valar

 

tecknar ned innerlighet

som sveps ned av svärtan

i de tryckta bokstäverna

 

mörkret skaldar vemodighet

ljuset kämpar med lyckan

skönheten briserar i ordet

 

vanmakt...

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 197 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2023-01-21 18:27



Bookmark and Share


  Susen VIP
Förnimmer att orden ger styrka i vanmaktens kamp
2023-01-24

  BenGust VIP
Mörker och vanmakt
skingras av ord som
inte bara är, utan öppnar upp.
Bokmärke.
2023-01-23

  Respons VIP
Vackert och sinnesrikt. Orden och bilden blottar kris, kamp och sorg.
2023-01-23

  Peter G VIP
Fint komponerad dikt!
Skapandet innebär ju att något nytt får födas, att fylla ett tomt ark med mening, skapandet är också en kamp, en kamp som hela tiden pågår...
2023-01-22

    Lena Staaf VIP
Vackert språk i denna dikt! Mjukt, böljande.
2023-01-22

    Lena Söderkvist VIP
En stillsam kämpaglöd
2023-01-22

  Ninananonia VIP
Vacker poesi om jaget i vemodets tunga ord..
2023-01-22

  Kajan VIP
Som känslan av att vilja födas.
2023-01-22

  Blomma-Stjärna VIP
vacker livskraftig målning
och sedan paradoxalt nog
en vackert vanmäktig dikt
2023-01-21
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP