Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Medeltida strofform, ofta använd i psalmer under 1600-talet


AFTONSÅNG

Nu tystnar fågelsången,
ty dagen är förgången
och natten förestår.
Men genom mörkrets våder
förtröstans anda råder,
det ljus som över mörkret rår.

Så tysta dig, mitt hjärta!
Var lugn i nattens svärta
och lyssna till dess sång!
I mörkret som dig skräcker
finns vakan som dig väcker
till paradisets dag en gång!

Låt natten ha sin timma!
Snart skall du visst förnimma
en fågels sång i hjärtats ljud.
En dag skall åter randas
när evigheten blandas
som ljus och mörker gör i "Gud".


 

 






Bunden vers (Annat versmått) av Ulf Carlsson VIP
Läst 212 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2023-01-23 17:22



Bookmark and Share


  Elaine.S VIP
Orden säger mig mycket och jag tycker mycket om dem.
2023-01-23

  Staffan Nilsson

Lysande!
Här finns själ, ande, kärlek vackert förenade!
Snudd på att jag blir religiös ...

2023-01-23

  Sparvögat VIP
Fantastiskt vackert…
2023-01-23

  Anya VIP
Åhh så fin. Tack för lektion i gammal bunden form. Hade varit kul om någon tonsatt denna.
Fågelsång i hjärtat... det får vi hoppade på.
2023-01-23
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP