Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur en dröm från igår, mer sköndröm än mardröm, fast i total kontrast till hur min vakna verklighet är - började som en meditativt avskalad sommarscen någonstans, till skillnad från mina vintrigt överfulla vrår av miljoner mysiga minnen


Strand #1 : Sand i Brand

 

 

 

Stranden låg i

varmt vackert mörker

vidöppet inbäddad

närmast en dröm

nästan ensamma

märkte vi

hur allting glänste

till här & var

halvt under sanden

som guld kanske

slocknande stjärnor

i skärvor av glas

försökte jag ta

foton fast du

sa att det brann

små farliga lågor

längs hela stranden

likt växande vågor

trodde ej våra

fötter ens kunde

fatta eld

kände ingen rök

dock viss respekt

för någonting som

sakta tycktes rulla

fram därunder

än sålänge dränkt

av denna sand

likt lugn choklad

eller en krigskungs

kind av sitt skägg

men tänk ifall

vi skulle tvingas

springa genom

mjuka mörkret

alltmer upptänt

bort från havet

som på sitt vis

blivit branden

?!?! ?!?! ?!?!

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av TrollTörnTrappan VIP
Läst 137 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2023-01-21 23:29



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Konsten att skriva om ingenting särskilt som vore det någonting att som förbrilt vilja ta del av, är väl läsvärt i sig, för om jag inte läste det skulle jag ju kunna gå miste om något och då vet jag ju faktiskt.
2023-01-23

    Lena Söderkvist VIP
Du får mig att se en vacker solnedgång framför mig. Minns hur den var i Irevik när jag var där sist. Rena tomaten.
2023-01-22

  LenaJohansson VIP
Fastnade direkt för titeln och tycker om att läsa dikten.
2023-01-22
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP